Forum ogólnotematyczne

Poprzedni temat «» Następny temat
Adopcja dzieci przez pary homoseksualne
Autor Wiadomość
junior 
Maruda

Informacje

14790 RWS Cash

Wysłany: 7 Sty 2011, 2011 14:59   Adopcja dzieci przez pary homoseksualne

Co o tym sądzicie? Czy faktycznie do wychowania wystarczy tylko miłość?

Szefowa 

Informacje
Pomogła: 22 razy

28726 RWS Cash

Wysłany: 7 Sty 2011, 2011 15:28   

Byłabym chyba przeciwna... Dziecko powinno mieć rodzinę. A ja dwóch kobiet czy dwóch facetów nie uważam za osoby, które mogą stworzyć normalny dom dla dziecka. Bo jaki przykład mu dadzą?

patorek 

Informacje

3250 RWS Cash

Wysłany: 8 Sty 2011, 2011 13:37   

też byłbym przeciwny, nie wydaje mi się by to był dobry pomysł, takie dziecko może mieć zmiany na psychice i nie tylko ze strony 'rodziców' ale także otoczenia

J. 

Informacje

3907 RWS Cash

Wysłany: 5 Lut 2011, 2011 19:03   

Jakiś czas temu bodajże w jakimś radiu usłyszałam, ze naukowcy na podstawie badan doszli do wniosku, ze nie ma znaczenia, czy dziecko jest wychowywane przez matkę i ojca, czy przez dwóch ojców czy dwie matki. Możliwe, ze tak jest. Ale ja za tym nie jestem. Według mnie dziecko powinno się wychowywać w rodzinie modelowo prawidłowej. Matka jest odpowiedzialna za pewne wpajane mu cechy, ojciec znowu za inne. A jak to mówią rodzice są naszymi pierwszymi nauczycielami. Poza tym nacisk ze strony otoczenia, mógł by być nie do zniesienia dla takiego dziecka.

Szefowa 

Informacje

28726 RWS Cash

Wysłany: 5 Lut 2011, 2011 20:42   

CytatJ. napisał/a:
Jakiś czas temu bodajże w jakimś radiu usłyszałam, ze naukowcy na podstawie badan doszli do wniosku, ze nie ma znaczenia, czy dziecko jest wychowywane przez matkę i ojca, czy przez dwóch ojców czy dwie matki. Możliwe, ze tak jest. Ale ja za tym nie jestem. Według mnie dziecko powinno się wychowywać w rodzinie modelowo prawidłowej. Matka jest odpowiedzialna za pewne wpajane mu cechy, ojciec znowu za inne. A jak to mówią rodzice są naszymi pierwszymi nauczycielami. Poza tym nacisk ze strony otoczenia, mógł by być nie do zniesienia dla takiego dziecka.

Ci naukowcy... czasem na jeden temat potrafią mieć 10 różnych zdań... Co badania, to inne wyniki.

Pekiniak 
Załamany

Informacje

0 RWS Cash
Ostrzeżeń:
 6/3/6

Wysłany: 5 Lut 2011, 2011 21:49   

Moim zdaniem to powinno być zabronione.W szkołach mnoży się teraz debilizm jest coraz więcej ludzi którzy potrafią tylko wyśmiewać ludzi i takie dziecko wtedy ma już pojazdy przez cały czas szkoły od takich debili :/ Moim zdaniem niech patrzą też na to jaką dzieci będą miały przyszłość a potem się wieszają i inne głupoty robią ;/

anielica19 
Dobro.

Informacje

293 RWS Cash

Wysłany: 6 Lut 2011, 2011 11:22   

Niestety to jest prawda.
Ja obecnie jestem za adopcją dzieci przez takie "pary".
Jednak patrząc na nieprzygotowanie do tego aspektu społeczeństwa, wydaje mi się, że w obecnej sytuacji nie powinni mieć dzieci.
To jedyny i potężny problem według mnie.
ból i męka
jest jego godłem ,
a ludzie
widząc bliźniego
w potrzebie
są obojętni...

Anette 

Informacje

2359 RWS Cash

Wysłany: 12 Lut 2011, 2011 19:25   

Ja jestem temu przeciwna,trudno mi sobie wyobrazić,abym miała mieć dwie mamy albo dwóch ojców. Myślę,że takie dziecko może mieć potem skrzywioną psychikę już nie mówiąc o tym,że pewnie byłoby wyśmiewane wśród rówieśników

Dyskrecja 

Informacje

786 RWS Cash

Wysłany: 16 Lut 2011, 2011 09:40   

Jeżeli ktoś podejmuje się adopcji to widocznie tego pragnie. Jestem za bo uważam że każdy powinien być szczęśliwy a miłość nie wybiera...

b.d 
nowożonka

Informacje
Pomogła: 1 raz

2919 RWS Cash

Wysłany: 28 Sty 2012, 2012 01:04   

Dla mnie to porażka. Jak sobie pomyślę, gdyby mnie ktoś w ten sposób skrzywdził i zaadoptowałaby mnie para homoseksualna i od samego dzieciństwa miałabym patrzeć na obściskujących się (zwłaszcza!) dwóch kolesi, sorry tatusiów, to żaden psychiatra by nie poradził.

aandrzejj 

Informacje

12440 RWS Cash

Wysłany: 28 Sty 2012, 2012 12:03   

Pewnie wiele dzieci wolałoby mieć kochających rodziców nawet w duecie matka - matka, ojciec - ojciec niż patologie w "standarowej" rodzinie. :P

Wamp. 

Informacje
Pomogła: 2 razy

6888 RWS Cash

Wysłany: 28 Sty 2012, 2012 19:48   

aandrzejj, Zgadzam się,

Idealnie przedstawia to ten obrazek :
KodKod:
Aby móc zobaczyć posta musisz się zarejestrować

Tabloidowe emocje, masowy eskapizm

T85 

Informacje

1293 RWS Cash

Wysłany: 30 Kwi 2012, 2012 07:27   

No to może ja niektórym tu podpadnę, ale jednak muszę zachować się jak polityk. A to z powodu tego że ja w tym widzę zarówno jeden plus jak i minus przy adopcji przez pary homoseksualne. Zacznę może od tej dobrej strony tego. A mianowicie istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że takie dziecko dozna większej miłości od takich rodziców, niż dostawało je w domu dziecka. A powód takiego mojego myślenia jest rzeczywiście bardzo banalny, bo chodzi mi o to ile jest dzieci w takim domu dziecka, a jaka jest liczba opiekunów w takim domu dziecka. Bardzo łatwo chyba można obliczyć że takiemu dziecku nie będzie można poświęcić zbyt wiele czasu i takie dziecko czasami pewnie czuje się niedowartościowane i nie rozumiane. Wiem dosyć dziwnie myślę. Ale jednak fakt że jest jednak jakaś możliwość dania mu większej ilości miłości mówi mi za tym aby było to możliwe. Ale jednak nie tak do końca, bo powinno to być jakoś jeszcze sensownie kontrolowane i sprawdzane jak dziecko czuje się w takiej rodzinie.
No dobra mam już za sobą taki mały wywód nad plusem tego, ale również jest i minus tego o którym już wspominano a mianowicie akceptacja takiego dziecka wśród rówieśników i środowiska w którym to dziecko przebywa. Obecnie ludzie nie są w stanie zaakceptować tego że osoby tej samej płci chcą mieć dzieci i bardzo często jeżeli jakiś rodzic słyszy o czymś takim od razu, przychodzą mu do głowy myśli że to dziecko jest inne i należy odciąć je od wszystkiego czym w jakiś sposób zajmuje się właśnie ich dziecko. Po prostu już jest taka ludzka mentalność że lepiej nie akceptować tego a wyśmiać i bardziej upokorzyć że ma innych rodziców. Ale to nie jest winna tego dziecka również. Więc tutaj sam nie wiem czy ludzie kiedyś zmienią swoją mentalność co do tej adopcji i ją zaakceptują.
Dobra przyszła pora może troszkę tu podsumować a mianowicie obie te sprawy jak dla mnie są bardzo ważne i wiem że tu chodzi o dobro tego dziecka. Więc jednak z przykrością muszę stwierdzić że lepiej by było jak by nie mieli takiej możliwości. Ale jednak w skrajnych przypadkach można by się na to zgodzić, ale wtedy najpierw lepiej porozmawiać z takim dzieckiem. I nie zapominajmy to dla jego dobra ma być. Więc ja jestem na nie ale nie tak definitywnie, co mnie chyba wyklucza z tego aby nazywać siebie takim rasowym katolikiem. Ale mi to w sumie nie przeszkadza, bo i tak nie czuję się tak. Z góry dziękuje za wysłuchanie mojego skromnego zdania. I proszę mnie nie zabijać za to że takie mam podejście do tego :P

Szefowa 

Informacje

28726 RWS Cash

Wysłany: 5 Maj 2012, 2012 22:42   

CytatT85 napisał/a:
A mianowicie istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że takie dziecko dozna większej miłości od takich rodziców, niż dostawało je w domu dziecka. A powód takiego mojego myślenia jest rzeczywiście bardzo banalny, bo chodzi mi o to ile jest dzieci w takim domu dziecka, a jaka jest liczba opiekunów w takim domu dziecka. Bardzo łatwo chyba można obliczyć że takiemu dziecku nie będzie można poświęcić zbyt wiele czasu i takie dziecko czasami pewnie czuje się niedowartościowane i nie rozumiane. Wiem dosyć dziwnie myślę. Ale jednak fakt że jest jednak jakaś możliwość dania mu większej ilości miłości mówi mi za tym aby było to możliwe. Ale jednak nie tak do końca, bo powinno to być jakoś jeszcze sensownie kontrolowane i sprawdzane jak dziecko czuje się w takiej rodzinie.

Zgadza się. Dlatego powinno być więcej takich rodzinnych domów dziecka, gdzie kilka dzieciaków mieszka w domu, pod opieką małżeństwa.
Miłość miłością, ale inne kwestie też są istotne w wychowaniu dziecka.

Twój Wróg 

Informacje

1432 RWS Cash

Wysłany: 12 Maj 2012, 2012 21:18   

CytatT85 napisał/a:
takie dziecko dozna większej miłości od takich rodziców
co za bzdura... to co raz jeden pedał jest w roli mamusi a raz drugi ? a dziecko na to wszystko patrzy? i wychodzi kolejny dziwoląg do otoczenia. Człowiek nie może żyć samą miłością, bo są potrzebne pewne bodźce, które może przekazywać w wychowaniu zarówno ojciec jak i matka... tego się nie nauczy żaden pedał czy lesba.

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu