Forum ogólnotematyczne

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szefowa
25 Sie 2009, 2009 22:52
Biseksualizm.
Autor Wiadomość
tery 

Informacje

1877 RWS Cash

Wysłany: 22 Lip 2011, 2011 10:20   

CytatCytat:
Jak poznałam odpowiedniego partnera to przestałam się skupiać na kobietach.

Otóż to, to sedno sprawy. Kiedy człowiek o obojętne jakiej orientacji seksualnej spotyka swoją drugą połowę - pozostałe istoty ludzkie liczą się o tyle, że po prostu żyją, mogą się podobać lub nie i to wszystko. Nic więcej nie powinno się wydarzyć.
CytatkO. napisał/a:
Faceci zapewne myślą na swój sposób aczkolwiek ja nie chciałabym być z facetem biseksualnym gdyż jak mówiłam byłoby dla mnie dziwne usłyszeć od niego, że coś podoba mu się w danym mężczyźnie

Masz rację. Myślę jednak, że jako heterycy, po prostu nie jesteśmy przyzwyczajeni do myśli o kontakcie cielesnym z tą samą płcią. Tak na dobrą sprawę to kwestia zwyczajnej zazdrości. Takiej samej, jak w przypadku kobiety zazdrosnej o inne kobiety, które mogą podobać się jej facetowi i odwrotnie - faceta zazdrosnego o innych facetów, którzy w oko wpadną jego kobiecie.

latarka 

Informacje
Pomogła: 1 raz

685 RWS Cash

Wysłany: 23 Lip 2011, 2011 18:13   

A nie uważacie, że przy odpowiednich okolicznościach przyrody (tu taka przenośnia) moglibyście utworzyć związek z tą samą płcią? Czy tak zupełnie jesteście określeni - zamknięci orientacyjnie?

Kerosine 
Heretyczka

Informacje

816 RWS Cash

Wysłany: 23 Lip 2011, 2011 18:19   

Ech, noż przecież ja pisałam, że byłabym gotowa utworzyć wiązek z drugą osobą tej samej płci :P :P Nie czytasz dokładnie tematu, latarka :P
Ich geh' jetzt heim und hole mein Gewehr!

Eteroidalna 

Informacje

476 RWS Cash

Wysłany: 3 Sie 2011, 2011 01:04   

Jestem heteroseksualna, nigdy nie byłam z kobietą w związku, ale mnie cholernie one pociągają! Czasem bardziej niż niektórzy faceci. Miałam kilka zajść z kobietami i był dreszczyk emocji, podniecenia. Ale jednak to nie to samo co czuję przy mężczyźnie, którego kocham.

Wamp. 

Informacje
Pomogła: 2 razy

6888 RWS Cash

Wysłany: 3 Sie 2011, 2011 08:02   

CytatCytat:
A nie uważacie, że przy odpowiednich okolicznościach przyrody (tu taka przenośnia) moglibyście utworzyć związek z tą samą płcią? Czy tak zupełnie jesteście określeni - zamknięci orientacyjnie?
Niczego w życiu nie można być pewnemu. Gdyby było coś poza pociągiem to możliwe.

Tabloidowe emocje, masowy eskapizm

stonoga 

Informacje

60 RWS Cash

Wysłany: 16 Sie 2011, 2011 00:59   

CytatEteroidalna napisał/a:
Jestem heteroseksualna, nigdy nie byłam z kobietą w związku, ale mnie cholernie one pociągają! Czasem bardziej niż niektórzy faceci. Miałam kilka zajść z kobietami i był dreszczyk emocji, podniecenia. Ale jednak to nie to samo co czuję przy mężczyźnie, którego kocham.

W takim razie nie możesz napisać wprost, że jesteś heteroseksualna :)

Eteroidalna 

Informacje

476 RWS Cash

Wysłany: 17 Sie 2011, 2011 00:26   

stonoga, bo? To, że mnie faceci pociągają sprawdziłam bardzo dokładnie, więc mogę tak mówić. Nigdy nie chciałabym być z kobietą, ponieważ one podobają mi się tylko fizycznie.

Wamp. 

Informacje
Pomogła: 2 razy

6888 RWS Cash

Wysłany: 17 Sie 2011, 2011 08:25   

CytatCytat:
Nigdy nie chciałabym być z kobietą, ponieważ one podobają mi się tylko fizycznie.
I to jest właśnie to. :) Czysty biseksualizm nie powinien mieć granic co do płci a jeżeli one występują jest się po prostu hetero. To już nie nasza wina, że jakaś laska jest po prostu tak zajebi.ta, że chcemy ją mieć fizycznie, może nawet tylko na jeden raz.
I również chcieć mieć a wziąć to różnica. :)

Tabloidowe emocje, masowy eskapizm

Eteroidalna 

Informacje

476 RWS Cash

Wysłany: 18 Sie 2011, 2011 19:03   

kO., właśnie... Ty piszesz o "czystym" biseksualizmie. Jeśli miałabym przedstawić procentowo moje zainteresowanie kobietami, byłoby to 10%. Poza tym dla mnie pociąg do jakiejś osoby nie jest tylko seksualnym. Nigdy bym nie pomyślała o kobiecie jak o kimś z kim mogłabym spędzić całe życie. Dla mnie biseksualizm to również pociąg emocjonalny do obu płci. Ten warunek spełniam tylko w przypadku mężczyzn. Poza tym idąc ulicą 9/10 spotkanych ludzi, których mi się spodobało pod względem fizycznym było by mężczyznami. Nie uważam siebie za bi. W każdym razie nie spłycam pojęcia biseksualizmu. I nie lubię przedmiotowego traktowania ludzi.

maniek111 

Informacje

24 RWS Cash
Ostrzeżeń:
 3/3/6

Wysłany: 2 Paź 2011, 2011 19:43   

Dziwne to zapodobanie fizyczne..

// podpis do zmiany!!!! //
Ostatnio zmieniony przez abstrakt 2 Paź 2011, 2011 21:29, w całości zmieniany 1 raz  

patorek 

Informacje

3250 RWS Cash

Wysłany: 2 Paź 2011, 2011 19:52   

Cytatmaniek111 napisał/a:
Dziwne to zapodobanie fizyczne..

dlaczego dziwne?

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu