| Czym jest seks DLA NAS w XXI wieku? | | Autor | Wiadomość | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 30 Lis 2011, 2011 19:52 Czym jest seks DLA NAS w XXI wieku? |
|
| | Seks poezja czy rzemiosło? dlaczego? | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | Informacje Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Dołączył: 13 Lip 2009
14790 RWS Cash
| Wysłany: 30 Lis 2011, 2011 20:10 |
|
| | W większości przypadków seks to głupota nastolatków niestety. A dla mnie to dopełnienie związku zarezerwowane tylko z żoną. | _________________ Niech gra muzyka i gaz do dechy!!! | | | | |  | Informacje Pomogła: 22 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28726 RWS Cash
| Wysłany: 1 Gru 2011, 2011 22:48 |
|
| | Uzupełnieniem miłości, które również z niej wynika. | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | | | |  | Informacje Dołączyła: 18 Paź 2011
2436 RWS Cash
| Wysłany: 3 Gru 2011, 2011 23:09 |
|
| | Dla mnie seks to hmmm.... coś co dopełnia w pewien sposób związek, ale musi on byc wynikiem tej PRAWDZIWEJ miłości. Nie odwrotnie. | _________________ Nie bój się czynić wielkiego kroku, gdy to wskazane. Nie da się pokonać przepaści dwoma krokami. | | | | |  | Informacje Wiek: 22 Dołączył: 31 Paź 2009
1381 RWS Cash
| Wysłany: 3 Gru 2011, 2011 23:22 |
|
| Hmm, dobre pytanie. Gdy jest sie już starszym to taką bajką na dobranoc, przyjemniej sie po tym zasypia | _________________
 | | | | |  | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 3 Gru 2011, 2011 23:28 |
|
| ludzie, temat rzeka, a wy się rozpisujecie po jednym zdaniu | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | Informacje Wiek: 22 Dołączył: 31 Paź 2009
1381 RWS Cash
| | | |  | Informacje Dołączyła: 18 Paź 2011
2436 RWS Cash
| Wysłany: 3 Gru 2011, 2011 23:36 |
|
| patorek, co racja to racja, bo można się nad tym rozwodzić i schodzić z powrotem. Jednak komu się chce? Lepiej w skrócie napisać co tam się myśli. | _________________ Nie bój się czynić wielkiego kroku, gdy to wskazane. Nie da się pokonać przepaści dwoma krokami. | | | | |  | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 3 Gru 2011, 2011 23:37 |
|
| Ninja napisał/a: W praktyce to kilkanaście minut
u zawodowców, kilka godzin
dobra, widocznie sam muszę się wypowiedzieć szerzej, ale to nie dziś, ciekawe chociaż czy będzie się to komuś chciało przeczytać | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | Informacje Wiek: 22 Dołączył: 31 Paź 2009
1381 RWS Cash
| | | |  | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 6 Gru 2011, 2011 19:59 |
|
| Wielkie uczucie które łączy dwoje ludzi, wypełnia dusze i serca , często także zaburza racjonalne myślenie. Doskonale wszyscy wiemy czym jest miłość i w jaki sposób wpływa na nas i cały nasz otaczający świat. Jednak czym wobec miłości jest seks? Czym dla nas jest seks? Rzemiosłem a może poezją?
W XXI wieku, seks i seksualność człowieka stała się normalnym zjawiskiem, który można spotkać na każdym kroku . (np. wyzywające reklamy w tv czy na ulicach) Dzięki rewolucji seksualnej w latach 30' , seks zaczął wychodzić z ciemnych zakamarków i przestawał być tematem TABU. Obecnie mamy przesycenie tą tematyką, stało się to , 'towarem' naszych czasów na którym łatwo można zarobić.
Dla człowieka seksualność jest bardzo znacząca. Pełni ważną rolę w życiu każdej istoty ludzkiej. Namiętność jaka rodzi się miedzy dwojgiem kochanków jest uzupełnieniem uczucia, jakie wytworzyło się miedzy nimi. Przypuszczam, że wiele osób , stwierdzi, iż seks jest poezją dla nich. Jednak czy tak jest naprawdę? Przyjrzyjmy się rzeczywistości.. W obecnych czasach, stosunek seksualny, w ogromnym obszarze naszego społeczeństwa stał się rzemiosłem, nawet mówiąc więcej jest traktowany jako najwyższa wartość. Ironią jest to, że osoby który traktują seks, jako poezje, pod wpływem chwili, uniesienia, czy tzw 'okazji' zamieniają ten akt w rzemiosło. Spowodowane głównie jest to przez mass media.
Jak to w życiu bywa, tak i w tym przypadku medal ma dwie strony. Istnieje jeszcze spora grupa ludzi, która traktuje miłosne igraszki, jako coś pięknego, wzniosłego, jako ugruntowanie miłości, pewnego rodzaju sacrum czy poezje.
Dla mnie, ciało kobiety to świątynia ,a seks to forma sztuki , która wypełnia ją. Umacnia miłość i jest drogą do wspólnego życia i założenia rodziny. | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | Informacje Dołączyła: 18 Paź 2011
2436 RWS Cash
| | | |  | Informacje Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 10 Cze 2011
1432 RWS Cash
| Wysłany: 7 Gru 2011, 2011 22:52 |
|
| | po pierwsze oczywiście jest dopełnieniem związku, ale nie zapominajmy o tym by był różnorodnością w tym związku, by zawsze podsycać żar płynący z uczucia. | _________________ Śmiesz wątpić ? | | | | |  | Informacje Dołączyła: 29 Lis 2011 Posty: 90 Skąd: moje myśli..
649 RWS Cash
| Wysłany: 9 Gru 2011, 2011 19:58 |
|
| patorek napisał/a: W XXI wieku, seks i seksualność człowieka stała się normalnym zjawiskiem, który można spotkać na każdym kroku . (np. wyzywające reklamy w tv czy na ulicach) Dzięki rewolucji seksualnej w latach 30' , seks zaczął wychodzić z ciemnych zakamarków i przestawał być tematem TABU. Obecnie mamy przesycenie tą tematyką, stało się to , 'towarem' naszych czasów na którym łatwo można zarobić.
To, że seks stał się czymś normalnym, a nie tematem tabu mnie akurat nie smuci, wręcz przeciwnie. Nie jest tak, że popieram wyzywające reklamy czy pół nagie panienki na ulicach (może gdyby w ogóle nie było dzieci, by mi to jakoś strasznie nie wadziło). Bardzo dobrze, że śmiało o tym mówimy. Dzięki temu typowe podkołderkowe "po bożemu, przy zgaszonym świetle" poszło do lamusa. Seks jest zbyt fajną i piękną częścią naszego życia, aby go nie próbować jak to tylko możliwe. Co się stało z tym jak jest on postrzegany, to i tak tylko i wyłącznie zasługa podejścia ludzi. Są tacy dla których ważne jest podłoże emocjonalne i mimo wszystko nie korzystają z tych wszystkich możliwości, jakie daje nam XXI wiek. Jak sam wspominasz wiele ludzi nie obnosi się z tym, więc to najlepszy argument na to. Jak ktoś du*ę ma za towar, to niech niech ją sobie sprzedaje, przecież to jego, nie moja i nic mi do tego.
patorek napisał/a: Dla człowieka seksualność jest bardzo znacząca. Pełni ważną rolę w życiu każdej istoty ludzkiej. Namiętność jaka rodzi się miedzy dwojgiem kochanków jest uzupełnieniem uczucia, jakie wytworzyło się miedzy nimi. Przypuszczam, że wiele osób , stwierdzi, iż seks jest poezją dla nich. Jednak czy tak jest naprawdę? Przyjrzyjmy się rzeczywistości.. W obecnych czasach, stosunek seksualny, w ogromnym obszarze naszego społeczeństwa stał się rzemiosłem, nawet mówiąc więcej jest traktowany jako najwyższa wartość. Ironią jest to, że osoby który traktują seks, jako poezje, pod wpływem chwili, uniesienia, czy tzw 'okazji' zamieniają ten akt w rzemiosło. Spowodowane głównie jest to przez mass media.
Trzeba potrafić odróżnić namiętność od zwykłego pożądania (a połączenie jednego z drugim, to coś rewelacyjnego). Dużo ludzi ma z tym problem. "Pożądanie jest słodką rosą w ogrodzie namiętności do chwili, kiedy nie spłynie kwaśnym deszczem."
Ironią? Zależy. Jeżeli mowa o zwykłym pożądaniu, to owszem. Odwalenie tego co się chciało, najzwyczajniejsze rozładowanie fizyczne i nic więcej, to rzeczywiście rzemiosło. Tego też nie potępiam. Człowiek ma swoje potrzeby, taka nasza natura. Tyle tylko, że według mnie seks bez uczucia jest dobry, a ten z uczuciem zaje*bisty! Każdy wie o co w nim chodzi, aby było jak najlepiej.
patorek napisał/a: Dla mnie, ciało kobiety to świątynia ,a seks to forma sztuki , która wypełnia ją. Umacnia miłość i jest drogą do wspólnego życia i założenia rodziny.
Ładnie napisane, zgadzam się z Neską. Jedyny minus taki, że gwarancja dobrego seksu, nie da gwarancji na szczęśliwe życie. Jedno musi iść w parze z drugim.
Jeszcze coś mi się przypomniało:
"Seks jest jedyną rzeczą, w której nie można oszukiwać, ale jest środkiem największego oszustwa uczuciowego." - David Herbert Lawrence | _________________ Moja wysublimowana delikatność, połączona z niezaprzeczalnym wdziękiem i urokiem osobistym, nietuzinkowa elokwencja, erudycja oraz niebanalne poczucie humoru, mogłoby wywołać syndrom zaniemówienia, a tego chciałabym uniknąć. | | | | |  | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 9 Gru 2011, 2011 21:16 |
|
| she napisał/a: To, że seks stał się czymś normalnym, a nie tematem tabu mnie akurat nie smuci, wręcz przeciwnie
oczywiście, przecież nie napisałem że to źle że tak się stało | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | | | | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
| Statystyki dla tego tematu: Wyświetleń: 373 Odpowiedzi: 22 Odwiedzin z google: 139 |
| Podobne Tematy | | Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |  | Doświadczenie - czym jest? Blizna, która pozostaje czy cenna nauka od życia? | Szefowa | Ogólnie o życiu | 2 | 18 Gru 2009, 2009 20:56  szarak |  | Czym jest wstyd? | Szefowa | Strefa TABU | 2 | 1 Kwi 2012, 2012 14:42  Cukiereczek |  | Piękno - czym jest dla Ciebie? | Szefowa | Ogólnie o życiu | 16 | 6 Wrz 2011, 2011 22:38  Szefowa |  | Czym dla Ciebie jest wolność? | szarak | Psychologia i filozofia | 14 | 20 Lut 2011, 2011 14:54  Szefowa |  | Czym dla Ciebie jest ojczyzna? | Szefowa | Ogólnie o życiu | 8 | 5 Mar 2012, 2012 13:47  ksiezniczka |  | Siła psychiczna - czym jest? Jak ją zdobyć? | Szefowa | Ogólnie o życiu | 12 | 10 Sty 2012, 2012 21:38  Wamp. |  | Czym jest według dzieci GOSPODARKA NARODOWA Głęboko ukryty budżet mocno powiązany z bankomatem. 8-) | Szefowa | Humor | 0 | 6 Lip 2009, 2009 18:46  Szefowa |  | [ Ankieta ] Seks w internecie - to też zdrada? Cyberseks | Szefowa | Barokowa miłość | 1 | Wczoraj 23:58  T85 |  | Chowała męża w szafie, wychodził tylko na seks | Myka | Ciekawostki | 4 | 14 Lip 2011, 2011 06:36  Parapet |  | 'Seks z dorosłym nie szkodzi dziecku' - słowa księdza... | Szefowa | Barokowa miłość | 7 | 29 Maj 2011, 2011 00:01  Paneptic | Copyright 2009-2011 | rozmowywsieci.com.pl Wszystkie prawa zastrzezone Wykonanie: SiteSpec.info Administracja forum nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci napisane przez uzytkowników. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna. Jezeli zauwazyles taki post/temat zlos to Nam. Kopiowanie rozwiazan technologicznych forum surowo wzbronione!Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | |
|