| Depresja | | Autor | Wiadomość | Informacje Dołączyła: 06 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 17 Lip 2009, 2009 20:25 Depresja |
|
| Jesteście lub byliście kiedyś w depresji? A może macie kogoś bliskiego, kto zachorował na depresję? Jak można pomóc osobom pogrążonym w depresji? | _________________ Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami. | | | | |  | Informacje Pomogła: 22 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28726 RWS Cash
| Wysłany: 17 Lip 2009, 2009 21:56 |
|
| Nie, chyba nigdy nie miałam depresji. Chyba, że takie kilkudniowe. Ale te też skutecznie przeszły.
Żaden z moich znajomych nie był (chyba) w depresji, tj. nie stwierdzono u niego tej choroby. Znam jednak ludzi, których życie nie jest takie, jakby sobie życzyli. Różnie sobie z tym radzą. Ile to razy tłumaczyłam ludziom pewne rzeczy, podczas gdy oni uparcie trzymali na swoim. A wyszło i tak na moje, znaleźli to, czego szukali. Podobno rozmowa ze mną im pomaga. | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | | | |  | Informacje Dołączyła: 06 Lip 2009
0 RWS Cash
| | | |  | Informacje Wiek: 18 Dołączyła: 18 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lip 2009, 2009 23:55 |
|
| W większej depresji chyba nigdy nie byłam. Chociaż...
Ale nie, mam nadzieje, że były to zwykłe dołki | | | | |  |
| Wysłany: 22 Lip 2009, 2009 09:20 |
|
| | Czasem naprawdę blisko mi do takiej depresji | | | | |  | Informacje Dołączyła: 22 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 24 Lip 2009, 2009 13:38 |
|
| Nie miałam nigdy depresji, ale moja najbliższa przyjaciółka niestety na te choróbsko zachorowała Czasem jest ciężko, bo muszę znosić jej nagłe stany euforii i załamania. Nigdy nie wiem, na jaki humor trafię. Ale obiecałam sobie, że nie pozostawię jej samej... będę razem z nią walczyć z tą chorobą! | _________________ Każdego dnia kocham Cię bardziej... Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj, a i tak mniej niż jutro! | | | | |  | Informacje Pomogła: 22 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28726 RWS Cash
| | | |  | Informacje Dołączył: 17 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 24 Lip 2009, 2009 22:39 |
|
| Calima napisał/a: Nie miałam nigdy depresji, ale moja najbliższa przyjaciółka niestety na te choróbsko zachorowała Czasem jest ciężko, bo muszę znosić jej nagłe stany euforii i załamania. Nigdy nie wiem, na jaki humor trafię. Ale obiecałam sobie, że nie pozostawię jej samej... będę razem z nią walczyć z tą chorobą!
Walcz z nia, pomagaj jej wyjsc z tego - nie ma nic cudowniejszego niz prawdziwa przyjazn i pokaz wszystkim, ze takie przyjaznie istnieja, ze Ty przyjaciolki w ciezkiej niedoli nie opuscisz. | | | | |  | Informacje Dołączyła: 22 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 25 Lip 2009, 2009 12:01 |
|
| Szefowa napisał/a: Ale lekarz to u niej stwierdził? Tak, regularnie chodzi do psychologa.
Szefowa napisał/a: Bądź przy niej, to pewnie dla niej bardzo ważne. Pozdrów ją od nas. Heh... a dzięki pozdrowię
Laura1 napisał/a: Walcz z nia, pomagaj jej wyjsc z tego - nie ma nic cudowniejszego niz prawdziwa przyjazn i pokaz wszystkim, ze takie przyjaznie istnieja, ze Ty przyjaciolki w ciezkiej niedoli nie opuscisz. Będę się starała. Mam nadzieję, że starczy mi sił. | _________________ Każdego dnia kocham Cię bardziej... Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj, a i tak mniej niż jutro! | | | | |  | Informacje Pomogła: 1 raz Dołączyła: 01 Sie 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 1 Sie 2009, 2009 12:44 |
|
| Nigdy nie byłam i nie jestem w depresji. Dla mnie człowiek w depresji to taki, który już wstać z łóżka nie może. Śmieszne jest to jak ludzie raz poczują się źle i mówią jaką to oni mają depresję. Jak pomóc takiej osobie? W sumie to nie wiem, bo nie znam takowej. No ale myślę, że jakieś leczenie, czy psycholog, ruszanie się, możliwość wygadania się [jeśli są w stanie gadać]. No ale w sumie jak już na to zachorują, to chyba nic nie jest w stanie pomóc. | _________________ Myslovitz "Bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart, A czerwień mojej krwi to tylko jakiś żart. I zapominać chcę tak często, jak się da, Że nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart." | | | | |  |
| Wysłany: 2 Sie 2009, 2009 22:11 |
|
| Ja byłam w depresji. Każdy dzień był cierpieniem. Chciałam nie obudzić się więcej, ale to byłoby zbyt proste. Bezsenność która towarzyszyła zamieniała dzień w noc a noc w dzień. I myślałam, że już nigdy nie będę się śmiać. Ciężko było mi znieść wizyty rodzinne, w których czułam się odrzutkiem, jak kartką falującą na wietrze, nieużyteczna, która jak spadanie- ktoś wrzuci ją do kosza. Długie lata brania proszków, wizyty u specjalistów, myśli ze już nigdy nie będę szczęśliwa, nie zasługuje na to. Urojenia, pretensje, awantury, dziwne zachowania, dni w których czułam się lepiej. To wszystko spotkało mnie kiedy byłam dorastającą nastolatką. Musiałam chodzić wcześniej spać , bo gdy "przechodziłam" czas działania proszków czekały mnie następne dni bezsenności. Imprezy - zero alkoholu, bo proszki. Obok rodziców, wciąż kłócących się i pytających mnie dlaczego choruje, skąd to mi się wzięło. Przeżyłam ... Wyprowadziłam się z domu, niestety wbrew rodzicom, znalazłam prace na początek aby przeżyć pierwszy miesiąc , a [potem już jakoś poszło. Skończyłam studia , teraz jestem na kolejnych na które poszłam dla przyjemność. Mam wiele pasji, maluje, uwielbiam muzykę , wycieczki, sport. A przede wszystkim KOCHAM ŻYCiE. Jestem szczęśliwą mężatką. Mam cudownego męża, którego mogłam sobie tylko wyśnić wcześniej. A więc jednak da się to przezwyciężyć. Zachwycam się każda chwila i niejednokrotnie mam łzy wzruszenia z radości którą czerpie z życia. 6 lat ciężkiej depresji poszło w zapomnienie. Ale to była ciężka praca nad sobą. Teraz cieszę się że byłam chora. Dzięki tej chorobie osiągnęłam duży sukces w życiu. Jestem uśmiechnięta osobą, która pracuje z pasją, nie zmusza się do niczego. Mam swoje zdanie i potrafię je śmiało powiedzieć. Nie osiągnęłabym tego gdyby nie depresja. Tak, że osoba które cierpią na tą chorobę chcę powiedzieć DA SIĘ ŚmiAĆ i cieszyć się Życiem. Pamiętajcie aby brać proszki regularnie. Poszukajcie sobie dobrego psychologa i zaufajcie ludziom. A tymczasem życze powodzenia. Z pozdrowieniami kochająca życie JOAnna | | | | |  | Informacje Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Sty 2010
0 RWS Cash
| Wysłany: 29 Sty 2010, 2010 19:23 |
|
| | Czasem mam wrażenie, że depresja mnie nie opuszcza... Ale tak naprawdę częsciej się usmiecham niż smucę więc raczej depresji nie mam. | | | | |  | Informacje Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Sty 2010
0 RWS Cash
| Wysłany: 29 Sty 2010, 2010 20:19 |
|
| | wydaje mi sie, ze mialem kilka razy depreche ;p ale teraz staram sie do tego nie dopuścić | _________________ Your blood! my blood! all blood runs the same! the same! | | | | |  | Informacje Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Dołączył: 13 Lip 2009
14790 RWS Cash
| Wysłany: 29 Sty 2010, 2010 21:54 |
|
| | Depresja? O tak, chyba w nią popadłem już dawno i tak mi już zostało do dzisiaj. | _________________ Niech gra muzyka i gaz do dechy!!! | | | | |  | Informacje Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2010
19844 RWS Cash
| Wysłany: 21 Lip 2010, 2010 19:33 |
|
| | dopada czasami, dopada...ale nie wydaje mi się ono póki co groźnym zjawiskiem...mam nadzieję, że nigdy nie będzie... | _________________ no bo ten... | | | | |  | | | | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
| Statystyki dla tego tematu: Wyświetleń: 1015 Odpowiedzi: 32 Odwiedzin z google: 93 |
Copyright 2009-2011 | rozmowywsieci.com.pl Wszystkie prawa zastrzezone Wykonanie: SiteSpec.info Administracja forum nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci napisane przez uzytkowników. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna. Jezeli zauwazyles taki post/temat zlos to Nam. Kopiowanie rozwiazan technologicznych forum surowo wzbronione!Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - | |
|