| Geje i lesbijki |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Wiek: 22 Dołączyła: 26 Lut 2010
293 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 10:14 Geje i lesbijki |
|
| Jesteście tolerancyjni w tym temacie?
Jesteście za tym aby mogli adoptować dzieci? Aby brali śluby? | _________________ Niemy świat to dziś konieczność , ból i męka jest jego godłem , a ludzie widząc bliźniego w potrzebie są obojętni...
 | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 24 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28822 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:06 |
|
| | Jestem dość tolerancyjna. Niech sobie żyją i kochają kogo chcą, to nie moja sprawa z kimś ktoś śpi. Ale adoptowaniu dzieci przez takie pary jestem przeciwna! Dzieciaki powinny mieć normalną rodzinę! | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 29 Sty 2010
15949 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:21 |
|
| | Śluby- w porządku. Nic do nich nie mam. Każdy sobie żyje w takim związku, w jakim chce żyć. Ja się nie będę czepiać. Ale myślę, że adopcja nie jest dobrym rozwiązaniem. Moim zdaniem dziecko jeśli ma rodziców, którzy się nim opiekują, powinno mieć normalny model rodziny : mama+tata. | _________________ Co zrobisz, gdy ktoś Ci przystawi nóż do szyi, a Ty akurat dostaniesz czkawki ?? | | |
| |
 |
293 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:21 |
|
| | A dlaczego para gejowska nie jest normalną rodziną?? Bo ludzie i kościół tak uważa. Wiele rzeczy było wcześniej nienaturalnych a teraz?? | _________________ Niemy świat to dziś konieczność , ból i męka jest jego godłem , a ludzie widząc bliźniego w potrzebie są obojętni...
 | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 24 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28822 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:26 |
|
| Wydaje mi się, że rodzice powinni być dla dzieci jakimś wzorem, przykładem. A tak jakby to wyglądało? Dziecko oglądałby dwóch całujących się facetów? No jakoś to do mnie nie przemawia. Maluszek (a nawet nie tylko maluszek) potrzebuje i matki, i ojca. Wiadomo, w życiu różnie bywa, ale według mnie taki schemat rodziny powinien funkcjonować. No i zostaje jeszcze opinia otoczenia... Myślicie, że taki przedszkolak byłby dumny z dwóch mam? | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 29 Sty 2010
15949 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:36 |
|
| Cytat: A dlaczego para gejowska nie jest normalną rodziną?? Ojciec daje dziecku inne wzorce, matka inne. Każde z nich odgrywa daną rolę (odmienną od drugiej) w życiu dziecka. I tak moim zdaniem powinno być nadal. | _________________ Co zrobisz, gdy ktoś Ci przystawi nóż do szyi, a Ty akurat dostaniesz czkawki ?? | | | Ostatnio zmieniony przez Buka 27 Lut 2010, 2010 11:41, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 |
293 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:36 |
|
| Szefowa napisał/a: Wydaje mi się, że rodzice powinni być dla dzieci jakimś wzorem, przykładem. A tak jakby to wyglądało? Dziecko oglądałby dwóch całujących się facetów? No jakoś to do mnie nie przemawia. Maluszek (a nawet nie tylko maluszek) potrzebuje i matki, i ojca. Wiadomo, w życiu różnie bywa, ale według mnie taki schemat rodziny powinien funkcjonować. No i zostaje jeszcze opinia otoczenia... Myślicie, że taki przedszkolak byłby dumny z dwóch mam?
No, ale przecież takie osoby miłujące inną pleć, również są wartościowymi ludźmi, mające swoje zasady i normy.I takie osoby są również wzorem, dlaczegóż by nie?Bo co nie kochają płci przeciwnej?? A przecież dziecko dorośnie, i dowie się, ze są takie związki. To dlaczegóż by nie??A może, to nieetyczne?? | _________________ Niemy świat to dziś konieczność , ból i męka jest jego godłem , a ludzie widząc bliźniego w potrzebie są obojętni...
 | | |
| |
 |
Informacje Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 5 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Lip 2009
413 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 11:38 |
|
| | Jak dla mnie jest to chore i raczej nie wytrzymałbym widząc taką pare | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Dołączył: 13 Lip 2009
14870 RWS Cash
| Wysłany: 27 Lut 2010, 2010 20:59 |
|
| | Ja tam przeciwko gejom i lesbijkom nie mam jako takich ludzi. Ale braniu przez nich ślubów i adoptowaniu dzieci jestem przeciwny. Toż to wytwarza niezdrową atmosferę, zły przykład dla dzieci. W pewnym momencie za ileś tam lat dzieci mogą stwierdzić, że pary hetero są nienormalne a homo normalne. Bo jak rodzice żyją jako związek homoseksualne to dlaczego my dzieci tego nie mielibyśmy robić - takie będzie myślenie. To by dopiero była paranoja. | _________________ Niech gra muzyka i gaz do dechy!!! | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Sty 2010
0 RWS Cash
| Wysłany: 28 Lut 2010, 2010 01:08 |
|
| dla mnie geje są ochydni.. nie moge znieść widoku całujących sie facetów.. ale mimo to staram sie byc tolerancyjny, nie zycze im źle.. niech żyją sobie w spokoju.. ale wolalbym nie patrzec na to jak sie caluja na ulicach itp ;p lesbijki to juz troche inna sprawa.. jako, że kobiety mi sie podobaja to i dwie kobiety w parze tez będą mi sie podobaly Śluby.. niech je biorą.. co za roznica.. zyją w parach to czemu nie mieliby legalizować swoich zwiazkow.. adopcja dziecka to juz inna sprawa.. wiem, ze moze potrafili by je kochac normalnie.. ale nie wiem czy potrafiliby dać dziecku to samo co moze dac mu matka (lub w przypadku lesbijek - ojciec) Poza tym społeczenstwo nie jest na to gotowe, takie dzieci mialyby ciezkie zycie wsrod kolegow.. mysle, ze po pewnym czasie mogloby zalowaz ze ma dwóch ojców
Takie pary napewno nie są naturalne.. o czym świadczy fakt, że dziecka sobie nie zrobią.. wygineli by sami.. nie znaczy to, ze są gorszymi ludźmi.. ale mimo wszystko nie chcialbym zeby bylo ich zbyt wielu | _________________ Your blood! my blood! all blood runs the same! the same! | | |
| |
 |
293 RWS Cash
| Wysłany: 28 Lut 2010, 2010 07:48 |
|
| Cheero, Jedna uwaga. "Na pewno piszemy osobno.
Ale zgodzę się z Twoją wypowiedzią, ale w większym stopniu, nie w całości.Jak akceptujesz kobiety, to dlaczegóż nie mężczyzn, daj im równouprawnienie Piękne zdanie napisałeś o adopcji. Inni mieszkańcy w Polsce, nie są gotowi. Racja. Przerasta ich niechęć, niezrozumienie, tradycja, moralność. | _________________ Niemy świat to dziś konieczność , ból i męka jest jego godłem , a ludzie widząc bliźniego w potrzebie są obojętni...
 | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Sty 2010
0 RWS Cash
| Wysłany: 28 Lut 2010, 2010 14:34 |
|
| cytrynka16 napisał/a: daj im równouprawnienie nie potrafię.. moje oczy i to na co nimi patrze nie potrafią zaakceptować rzeczy dla mnie obrzydliwych.. moze z biegiem czasu.. gdybym widzial wiecej gejów w wyzej opisanych sytuacjach to bym sie przyzwyczaił.. ale póki co nie moge na to patrzec i tyle ;p | _________________ Your blood! my blood! all blood runs the same! the same! | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 28 Lis 2009
0 RWS Cash
| Wysłany: 28 Lut 2010, 2010 20:31 |
|
| | Ja jestem zdania, że gdyby geje i lesbijki były by akceptowane 50 lat temu to teraz każdy patrzałby na nich normalnie. To nie jest ich wina, że wolą osoby tej samej płci. Ja nie mam nic do nich. | | |
| |
 |
Informacje Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 5 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Lip 2009
413 RWS Cash
| Wysłany: 28 Lut 2010, 2010 21:01 |
|
| Widać faceci mają inne zdanie | | |
| |
 |
293 RWS Cash
| |