Forum ogólnotematyczne

Poprzedni temat «» Następny temat
Modlitwa o uwolnienie
Autor Wiadomość
junior 
Maruda

Informacje

14870 RWS Cash

Wysłany: 21 Paź 2011, 2011 15:40   

Pomódlmy się więc o uwolnienie patorka z otchłani złych myśli i spaczonego umysłu :D :D

Nie no, w takich modłach to ja udziału nie brałem i raczej daleko mi do takich praktyk.

abstrakt 

Informacje
Pomogła: 3 razy

19868 RWS Cash

Wysłany: 22 Lut 2012, 2012 17:13   

CytatCytat:
Braliście kiedyś udział w modlitwie o uwolnienie?

w sumie to nie brałam w czymś takim udziału..mówię tutaj o egzorcyzmach, wypędzaniach złego ducha, itd. Pewnie obserwacja takiej sytuacji byłaby dosyc osobliwym zdarzeniem - w sumie, to nawet nie wiem, czy chciałabym uczestniczyc w czymś takim...
Jeżeli chodzi o modlitwy, co do nie wiem...rozwiązania czyjegoś problemu, czy też o zdrowie dla konkretnej osoby, to na mszach w Kościele czasami jest takie coś, ale nie ma jakiś specjalnych modłów - msza, jakaś krótka modlitwa do tego, intencja...

barber11 

Informacje

120 RWS Cash

Wysłany: 5 Mar 2012, 2012 16:41   

Ja osobiście nie uczestniczylem ale słyszałem z opowieści ze w Częstochowie odbywają się egzorcyzmy. Ponoć po wzięciu udziału w czymś takim uwierzysz w istnienie Boga i Szatana. Mam zamiar się wybrać. Jezeli przekonam się na własnej skórze to będę w stanie coś więcej napisać. A moze ktoś z was coś juz o tym słyszał?

patorek 

Informacje

3250 RWS Cash

Wysłany: 5 Mar 2012, 2012 21:29   

Cytatbarber11 napisał/a:
A moze ktoś z was coś juz o tym słyszał?

Miałem okazję uczestniczyć w czymś takim i z tym:
Cytatbarber11 napisał/a:
Ponoć po wzięciu udziału w czymś takim uwierzysz w istnienie Boga i Szatana.

nie zgadzam się.
wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty !

Szefowa 

Informacje
Pomogła: 24 razy

28827 RWS Cash

Wysłany: 5 Mar 2012, 2012 22:40   

Cytatbarber11 napisał/a:
Ja osobiście nie uczestniczylem ale słyszałem z opowieści ze w Częstochowie odbywają się egzorcyzmy. Ponoć po wzięciu udziału w czymś takim uwierzysz w istnienie Boga i Szatana. Mam zamiar się wybrać. Jezeli przekonam się na własnej skórze to będę w stanie coś więcej napisać. A moze ktoś z was coś juz o tym słyszał?

Gdzie w Częstochowie?

barber11 

Informacje

120 RWS Cash

Wysłany: 6 Mar 2012, 2012 15:20   

Na Jasnej Górze. Patorek a mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? Warto się tam wybrać?

patorek 

Informacje

3250 RWS Cash

Wysłany: 7 Mar 2012, 2012 11:44   

Cytatbarber11 napisał/a:
Patorek a mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? Warto się tam wybrać?

Warto na pewno. Albo umocni to Twoją wiarę albo umocni Cie to w przekonaniu, że są to brednie.
Nie polecam tylko osobom słabym psychicznie, bo np moja koleżanka do teraz ma traumę po takim spotkaniu.
Jedyna rada ode mnie, to iść z otwartą głową na tą 'modlitwę'.

Jak będzie Cie interesowało, mogę napisać coś więcej, ale moje zdanie jest raczej 'negatywne' jeśli można to tak nazwać.
Z chęcią też posłucham Twojego zdania na ten temat oraz doświadczeń tam zebranych jeśli się wybierzesz.

Wamp. 

Informacje
Pomogła: 2 razy

6916 RWS Cash

Wysłany: 7 Mar 2012, 2012 12:59   

CytatCytat:
Jest tu na pewno jakaś prawda chociaż nie sądzę, że to egzorcyzmy. Ryje to głowę ludziom z pewnością bo mam przykład koleżanki, która się ze mną uczyła no i mojej katechetki - to nie była zwykła katechetka. Nie wiem czy to jakieś techniki manipulacyjne, ale to trochę straszne. Jeszcze dodać do tego rekolekcje z Jamesem Maniacalem to już w ogóle rewolucja ^^

Tabloidowe emocje, masowy eskapizm

barber11 

Informacje

120 RWS Cash

Wysłany: 7 Mar 2012, 2012 15:00   

Cytatpatorek napisał/a:
Warto na pewno. Albo umocni to Twoją wiarę albo umocni Cie to w przekonaniu, że są to brednie.
Nie polecam tylko osobom słabym psychicznie, bo np moja koleżanka do teraz ma traumę po takim spotkaniu.
Jedyna rada ode mnie, to iść z otwartą głową na tą 'modlitwę'.

Jak będzie Cie interesowało, mogę napisać coś więcej, ale moje zdanie jest raczej 'negatywne' jeśli można to tak nazwać.
Z chęcią też posłucham Twojego zdania na ten temat oraz doświadczeń tam zebranych jeśli się wybierzesz.

Ja słyszałem właśnie ze nie jest to dla osób ze słabymi nerwami. Znajoma opowiadała ze jedna z kobiet nie wytrzymała juz na samym początku i wybiegła z kościoła. Po wyjsciu chciała jednak wrócić ale nie mogła jakby jakieś pozaziemskie siły jej na to nie pozwoliły po prostu nie mogła oderwać nóg od ziemi. Ochrona usiłowała jej pomóc ale tez nie dali rady. Gdy ksiądz zaczyna odprawiać egzorcyzmy z niektorych ludzi wydobywają się jakieś dziwne odgłosy, których moja znajoma wczesniej nie słyszała. Jeden facet który stał obok niej upadł na ziemie i krzyczał jakimś strasznym głosem. Gdy podszedł do niego ksiądz to ten facet usiłował go uderzyć i podbiegła ochrona zeby go przytrzymać to odrzucał ich na 2 matry jakby miał nadludzką siłę. Jak ksiądz skończył juz odprawiac nad nim te egzorcyzmy facet się rozpłakał i nie pamiętał co robił przed chwilą. Ile w tym prawdy sam nie wiem i czy wierzć w to czy nie.

patorek 

Informacje

3250 RWS Cash

Wysłany: 10 Mar 2012, 2012 12:07   

Cytatbarber11 napisał/a:
o wyjsciu chciała jednak wrócić ale nie mogła jakby jakieś pozaziemskie siły jej na to nie pozwoliły po prostu nie mogła oderwać nóg od ziemi.

Te 'pozaziemskie siły' sprowadzają się do jednego.. ludzkiej psychiki. :)

Cytatbarber11 napisał/a:
Gdy ksiądz zaczyna odprawiać egzorcyzmy z niektorych ludzi wydobywają się jakieś dziwne odgłosy, których moja znajoma wczesniej nie słyszała.

To nie są egzorcyzmy, tylko modlitwy o uwolnienie od wszelkich złych nawyków, uwolnienie od szatana.
Te odgłosy to prawda, lecz wystarczy iść na pierwszą lepszą przerwę do gimnazjum.. usłyszysz podobne krzyki. :F

Cytatbarber11 napisał/a:
Jeden facet który stał obok niej upadł na ziemie i krzyczał jakimś strasznym głosem.

Gdy ja uczestniczyłem w takim spotkaniu, bardzo dużo osób upadło.. Czyli dostały te osoby tzw. 'spoczynku w Duchu Świętym' (chyba - nie pamiętam dokładnej nazwy),
cześć z nich tak jak ten facet o którym mówisz zaczęło krzyczeć, rzucać się, wykrzywiać palce i ogólnie całe ciało.

Cytatbarber11 napisał/a:
Gdy podszedł do niego ksiądz to ten facet usiłował go uderzyć i podbiegła ochrona zeby go przytrzymać to odrzucał ich na 2 matry jakby miał nadludzką siłę.

Po tym opisie można sobie wyobrazić scenę niczym z filmu, gdzie jedna osoba odrzuca jedną ręką 3 dobrej postury mężczyzn - mocno ubarwiony opis.
Prawdą jednak jest, że by utrzymać bez ruchomo osobę, która tak się zachowuje potrzeba 4 albo 5 osób czasami.

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu