| Narkotyki | | Autor | Wiadomość | Informacje Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 10 Cze 2011
1432 RWS Cash
| Wysłany: 15 Lut 2012, 2012 12:20 |
|
| Wamp. napisał/a: ale nie było to świadome genialnie skoro nie było to świadome... nie wiem jak uzależniają, bo nie biorę i nie mam zamiaru na młodośc, szkoda zdrowia, a później to kto wie. Natomiast Tobie gratuluje zabrania się za "pikse" nieświadomie, to pytanie co ktoś Ci cukierka dawał? hehh śmieszne tym bardziej. | _________________ Śmiesz wątpić ? | | | | |  | Informacje Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Dołączyła: 17 Maj 2011
6916 RWS Cash
| Wysłany: 15 Lut 2012, 2012 12:25 |
|
| Cytat: Natomiast Tobie gratuluje zabrania się za "pikse" nieświadomie, to pytanie co ktoś Ci cukierka dawał? To bardzo śmieszne wiesz szczególnie wtedy kiedy np. dziewczyny nieświadomie dostają pigułki gwałtu bo ktoś je im wsypał do piwa gdy nie zauważyły.
Zanim zaczniesz gratulować to poznaj przyczynę bo tak naprawdę nie wiesz nawet czego gratulujesz. Ja się niezmiernie cieszę, że miałam w tamtej chwili kogoś kto mnie po prostu 'uratował'. | _________________ Friends don't let friends drink friends.
Tabloidowe emocje, masowy eskapizm | | | | |  | Informacje Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 10 Cze 2011
1432 RWS Cash
| Wysłany: 15 Lut 2012, 2012 12:34 |
|
| hmm generalnie trzeba miec oczy dookoła głowy i się orientowac, a nie isc z gościem którego sie nie zna na drinka w dyskotece czy czymś takim podobnym... trochę dystansu do tego i przezorności...
//A skąd Ty wiesz co ona zrobiła, z kim i gdzie poszła? Czyżbyś znał więcej szczegółów sytuacji? Nieładnie... | _________________ Śmiesz wątpić ? | | | Ostatnio zmieniony przez Szefowa 15 Lut 2012, 2012 23:08, w całości zmieniany 1 raz | | | |  | Informacje Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Dołączyła: 17 Maj 2011
6916 RWS Cash
| Wysłany: 15 Lut 2012, 2012 12:39 |
|
| Cytat: hmm generalnie trzeba miec oczy dookoła głowy i się orientowac, a nie isc z gościem którego sie nie zna na drinka w dyskotece czy czymś takim podobnym... trochę dystansu do tego i przezorności... To był przykład. A w moim przypadku to był kolega, którego znałam 2 lata. | _________________ Friends don't let friends drink friends.
Tabloidowe emocje, masowy eskapizm | | | | |  | Informacje Pomogła: 24 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28827 RWS Cash
| Wysłany: 15 Lut 2012, 2012 23:07 |
|
| patorek napisał/a: Wamp. napisał/a: Skoro ktoś wyraźnie daje dowód na to, że dany narkotyk wyrządza szkodę to ja nie rozumiem na jaki h.. brać ?
Skoro alkohol niszczy wątrobę to na ch*j go pić? Skoro większość jedzenia jakie mamy w sklepach wyrządza szkodę organizmowi to po ch*j jeść? Najlepiej też nie oddychać, bo powietrze też jest takie sobie. Ale nie porównujmy tego do niesamowicie szkodliwych narkotyków... Chyba w zupełnie inny sposób wykańczaja człowieka... | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | | | |  | Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 16 Lut 2012, 2012 14:16 |
|
| Wamp. napisał/a: Cytat: Skoro alkohol niszczy wątrobę to na ch*j go pić? Skoro większość jedzenia jakie mamy w sklepach wyrządza szkodę organizmowi to po ch*j jeść? Najlepiej też nie oddychać, bo powietrze też jest takie sobie. Wiesz patrząc na to po jakim alkoholu, po jakiej ilości i po ilu latach picia głównie jaki alkoholik zachoruje na wzw ( co jeszcze można leczyć w zależności od klasyfikacji choroby, zanim w ogóle powstanie marskość wątroby, zanim powstanie w ogóle rak wątroby i zanim taka osoba umrze) w porównaniu z tym jak szybko jakaś osoba biorąc silny narkotyk po prostu umrze to proszę Cie, ale gdyby narkotyki działały tak jak alkohol, (który może nie szkodzić o ile się pije z głową ) pewnie byłyby zalegalizowane.
A jedzenie ? Czy ludzie umierają od tego, że jedzą chemie ? Oczywiście otyłość, choroby serca, różne problemy, ale to można zwalczyć, można unikać i to nie jest groźne.
Jeżeli jesteś zwolennikiem narkotyków no to Twoja sprawa, ale nie nie tłumacz tego tym, że wszystko co nas otacza również może być szkodliwe bo nie o to chodzi tylko o nas samych, że nie zdajemy sobie sprawy z konsekwencji i nie można bronić zła drugim złem większym czy też mniejszym.
Będziemy się licytować co niszczy szybciej, a co nie? Ma to jakieś znaczenie? Liczy się fakt, że jedno i drugie niszczy organizm. Nawet Ci którzy zażywają heroinę żyją parę lat. Jakby narkotyki działały tak jak alkohol to by były zalegalizowane? Po pierwsze alkohol to narkotyk, po drugie powodem zakazu jest korupcja, po trzecie każdy ma prawo niszczyć się jak chce.
Chemia w jedzeniu powoduje też raka m.in, co? To też można wyleczyć tak łatwo?
Kto powiedział, że jestem zwolennikiem narkotyków? Jestem zwolennikiem świadomych wyborów i wolności. | _________________ zostawiam pusty śmiech głupcom i ignorantom nawet, gdy zostanę sam będę wierzył, że warto schylić głowę nisko, gdy wypada, czuć łzy na policzkach wujku dobra rada idź w pi*du ty , i ty i ty ! | | | | |  | Informacje Wiek: 22 Dołączył: 31 Paź 2009
1381 RWS Cash
| Wysłany: 17 Lut 2012, 2012 00:26 |
|
| patorek napisał/a: Będziemy się licytować co niszczy szybciej, a co nie? Ma to jakieś znaczenie? Liczy się fakt, że jedno i drugie niszczy organizm. Nawet Ci którzy zażywają heroinę żyją parę lat. Jakby narkotyki działały tak jak alkohol to by były zalegalizowane? Po pierwsze alkohol to narkotyk, po drugie powodem zakazu jest korupcja, po trzecie każdy ma prawo niszczyć się jak chce.
Chemia w jedzeniu powoduje też raka m.in, co? To też można wyleczyć tak łatwo?
Kto powiedział, że jestem zwolennikiem narkotyków? Jestem zwolennikiem świadomych wyborów i wolności.
Nic dodać , nic ująć. Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, jesteś dorosły robisz co chcesz. Co w tym złego nawet spróbować czegoś z czystej ciekawości ? To, że spróbowałeś czegoś raz, czy dwa i już tego nie ruszasz czyni Ciebie od razu ćpunem ? Śmieszne. Osobiście w czymś takim nie widzę nic złego. Mądra osoba zna granice. Natomiast jeśli ktoś już przegina i wpada w taki nałóg niszcząc sobie życie i jak często bywa najbliższym, to już jest ludzka słabość i czysta głupota, którą można, a wręcz należy krytykować.
Alkohol to również narkotyk, tyle, że popularność i historia wykreowała go na legalny napój dla dorosłych. Jakby nie patrzeć również jest to substancja odurzająca nasz umysł, również śmiertelna w dużej dawce, również uzależniająca bardzo. | _________________
 | | | | |  | Informacje Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Cze 2010
2949 RWS Cash
| Wysłany: 17 Lut 2012, 2012 23:02 Re: Narkotyki |
|
| Cytat: może kiedyś coś zażyliście? Nie. Nie zamierzam, nie odczuwam takiej potrzeby i nie pociąga mnie to w ogóle. Nie biorąc nie czuję, że mnie coś omija i nie odczuwam chęci spróbowania w życiu wszystkiego.
junior napisał/a: Jak się przed nimi bronić? Bronić? Po prostu nie brać? | _________________ "Ty jesteś, wiem, już nie bajką, nie snem Ale jesteś prawdziwy, jak ja..." | | | | |  | Informacje Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2012 Posty: 989
4676 RWS Cash
| Wysłany: 26 Kwi 2012, 2012 19:20 |
|
| | Nigdy nie zażywałam narkotyków, nie paliłam trawki ani nic z tych rzeczy i raczej szkoda mi organizmu na takie coś. | _________________ `Czekam, aż staniesz u mych drzwi. Twoja twarz, wszystko powie mi. Jeszcze wciąż, płomień tli się w nas. Nie dopuśćmy, żeby zgasł! <3 | | | | |  | Informacje Wiek: 18 Dołączyła: 28 Kwi 2012 Posty: 218
1622 RWS Cash
| Wysłany: 28 Kwi 2012, 2012 20:33 |
|
| | Wszystko jest dla ludzi, ale "z głową". Sama nigdy w życiu nie tknęłabym twardych narkotyków, ale chce spróbować marihuanę. | _________________ Va'esse deireádh aep eigean | | | | |  | Informacje Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2012 Posty: 761
3416 RWS Cash
| Wysłany: 30 Kwi 2012, 2012 01:09 |
|
| Raz w życiu paliłam trawkę, a właściwie tytoń z nią zmieszany lekko, dopiero niedawno się dowiedziałam, bo nawet nie szło wyczuć.. co do narkotyków tzw twardych jestem przeciw, szkoda marnować sobie życie a przy tym innym... Co do tzw miękkich są mniej szkodliwe ale od tego się zaczyna.. lepiej wgl nie próbować szczególnie kiedy nie jest się asertywnym i w odpowiednim monecie nie powie się stop, nie chce, nie będę. Trzeba myśleć, każdemu wydaje się, że tylko raz.. później jest 2 i tak się w to wpada. Niby nie jesteś uzależniony ale miło jest i łatwiej kiedy się coś weźmie.. Potem zaczyna być cały cza źle i jeśli się nie weźmie to wszystko jest do d.. a z tak zaawansowanego uzależnienia jest bardzo ciężko wyjść.. Mało komu udaje się to i to za pomocą terapii.Bez tego każdy ląduje na kompletnym dnie i po pewnym czasie albo przedawkuje albo umrze z powodu wyczerpania organizmu. | _________________ Na wspólną radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustające sobą zadziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram CIEBIE. | | | | |  | | | | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
| Statystyki dla tego tematu: Wyświetleń: 1189 Odpowiedzi: 55 Odwiedzin z google: 112 |
Copyright 2009-2011 | rozmowywsieci.com.pl Wszystkie prawa zastrzezone Wykonanie: SiteSpec.info Administracja forum nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci napisane przez uzytkowników. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna. Jezeli zauwazyles taki post/temat zlos to Nam. Kopiowanie rozwiazan technologicznych forum surowo wzbronione!Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | |
|