| Przyjaźń z eks |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączyła: 12 Lut 2011
2359 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lut 2011, 2011 10:07 Przyjaźń z eks |
|
| | Czy możliwa jest przyjaźń pomiędzy dawnymi partnerami? A może najlepiej stłumić ból rozstania nie widując się ze swoim byłym? Jak wyglądało to w Waszym przypadku? | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Gru 2010
3250 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lut 2011, 2011 13:07 |
|
| możliwa jest taka przyjaźń ale nie w każdym przypadku, to zależy w gruncie rzeczy od tego co było powodem rozstania | | |
| |
 |
Informacje Wiek: 20 Dołączyła: 31 Sty 2011
2724 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lut 2011, 2011 13:11 |
|
| W sumie to mam przyjaciela eks, ale to raczej na zasadzie takiej, że jestem młoda, a miłości w moim wieku to no wiecie. Ogólnie raczej wydaje mi się, że nie mają za dużych szans, w końcu miłość, to miłość i tak szybko z głowy nie ucieka. Jeśli w ogole całkowicie ucieka. | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Lip 2010
19868 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lut 2011, 2011 14:27 |
|
| Wydaje mi się, że jest możliwa. Wiadomo - nie w każdym przypadku - zależy od ludzi, od ich charakterów, od wszystkiego w sumie... Jeżeli obie strony zdecydowały, że nie jest to, to czego szukały, że potrzebują czegoś nie wiem "więcej", "innego" <bezradny>, razem podjęły decyzję co do rozstania, a znają się już bardzo dobrze, wiedzą o swoich problemach, wadach i zaletach, to dlaczego mieliby się nie przyjaźnić ...znam osoby, które pomimo tego, że były ze sobą kilka lat, rozstali się w zgodzie i do dzisiaj się przyjaźnią - podkreślę, że każdy z nich ma już swoje własne rodziny i dzieci..sa szczęśliwi, nadal się spotykają - jako własnie przyjaciele, nie obrazają się wzajemnie w innym towarzystwie... mogę oczywiście mylnie to odbierać..w końcu, nie wiem co tak naprawde czują w środku, bo pozory mogą mylić... | _________________ no bo ten... | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Dołączył: 13 Lip 2009
14870 RWS Cash
| Wysłany: 18 Lut 2011, 2011 17:32 |
|
| | Może i jest możliwa przyjaźń między byłymi partnerami, ale nie w moim przypadku. Dla mnie tej osoby to już nie ma. | _________________ Niech gra muzyka i gaz do dechy!!! | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 24 razy Dołączyła: 01 Lip 2009
28846 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 00:23 |
|
| Myślę, że jest to jak najbardziej możliwe. Jeżeli nie czują do siebie żadnej urazy a co najwyżej sentyment. Z byłymi utrzymuję raczej normalne relacje, ale nie jest to przyjaźń. | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
Informacje Dołączyła: 12 Lut 2011
2359 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 06:18 |
|
| Mi się taka przyjaźń z byłym nie zdarzyła,jakoś nie miałam ochoty utrzymywać z nimi kontaktu. No ale jest to możliwe jeśli ktoś się rozstaje w zgodzie,gdy oboje uznają,że do siebie nie pasują choć chyba rzadko się to zdarza,jeśli już to może bardziej koleżeństwo | | |
| |
 |
Informacje Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Cze 2010
2949 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 08:57 |
|
| U mnie raczej nie byłoby takiej możliwości. Po rozstaniu całkowicie straciłam kontakty z tymi osobami. Ale ogólnie na pewno jest możliwa, skoro inni są w takich relacjach po rozstaniu. | _________________ "Ty jesteś, wiem, już nie bajką, nie snem Ale jesteś prawdziwy, jak ja..." | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Lis 2009
471 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 13:04 |
|
| | skoro się zdarza, to na pewno jest mozliwa, tylko po co? | | |
| |
 |
28846 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 13:12 |
|
| buddleia napisał/a: skoro się zdarza, to na pewno jest mozliwa, tylko po co? Bo byli sobie bardzo bliscy a nie wyszedł tylko związek... | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
471 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 13:34 |
|
| Szefowa napisał/a: buddleia napisał/a: skoro się zdarza, to na pewno jest mozliwa, tylko po co? Bo byli sobie bardzo bliscy a nie wyszedł tylko związek...
Ale jaki jest sens to rozpamiętywać? Kontynuowanie takie relacji raczej przypomina wciąż o tym, że nie wyszło. Po co się oglądać za siebie? To naprawdę w niczym nie pomaga. Koniec to koniec, idziemy dalej, do przodu w poszukiwaniu czegoś nowego, zupełnie innego. Czy taka przyjaźń to na pewno dobry pomysł zważając na chęć zbudowania czegoś nowego? Uwierz, nowy partner na pewno nie byłby zachwycony waszą ciepłą relacją z ex a chyba nikt nie chce sprawiać komuś kogo kocha takiego zawodu czy też przykrości i dawać powodów do kłótni i niewyjaśnionych do końca, niepogodzonych 'ale' | | |
| |
 |
28846 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 13:51 |
|
| buddleia napisał/a: Ale jaki jest sens to rozpamiętywać? Kontynuowanie takie relacji raczej przypomina wciąż o tym, że nie wyszło. Po co się oglądać za siebie? To naprawdę w niczym nie pomaga. Koniec to koniec, idziemy dalej, do przodu w poszukiwaniu czegoś nowego, zupełnie innego. Czy taka przyjaźń to na pewno dobry pomysł zważając na chęć zbudowania czegoś nowego? Uwierz, nowy partner na pewno nie byłby zachwycony waszą ciepłą relacją z ex a chyba nikt nie chce sprawiać komuś kogo kocha takiego zawodu czy też przykrości i dawać powodów do kłótni i niewyjaśnionych do końca, niepogodzonych 'ale' Nie wydaje mi się, by tak było... A zwłaszcza, gdyby się poznali... Ale to tylko moje zdanie. | _________________ Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
471 RWS Cash
| Wysłany: 19 Lut 2011, 2011 17:22 |
|
| Szefowa napisał/a: buddleia napisał/a: Ale jaki jest sens to rozpamiętywać? Kontynuowanie takie relacji raczej przypomina wciąż o tym, że nie wyszło. Po co się oglądać za siebie? To naprawdę w niczym nie pomaga. Koniec to koniec, idziemy dalej, do przodu w poszukiwaniu czegoś nowego, zupełnie innego. Czy taka przyjaźń to na pewno dobry pomysł zważając na chęć zbudowania czegoś nowego? Uwierz, nowy partner na pewno nie byłby zachwycony waszą ciepłą relacją z ex a chyba nikt nie chce sprawiać komuś kogo kocha takiego zawodu czy też przykrości i dawać powodów do kłótni i niewyjaśnionych do końca, niepogodzonych 'ale' Nie wydaje mi się, by tak było... A zwłaszcza, gdyby się poznali... Ale to tylko moje zdanie.
Szczerze? Każda szanująca się kobieta i każdy mężczyzna znający swoją wartość nie przejdzie obok takiego faktu obojętnie. Chyba, że nie zna swojej wartości a jej poczucie ma zaniżone. Ale to tylko moje zdanie | | |
| |
 |
Informacje Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 10 Cze 2011
1432 RWS Cash
| Wysłany: 25 Paź 2011, 2011 18:26 |
|
| ; ] //Spam! Bo będę zmuszona warnować! Proszę pisać rozwinięte wypowiedzi! OOOO TAAAK UWARNUJ MNIE ; ] Dobra a tak poważnie, nie uważam że jakikolwiek kontakt z byłym partnerem byłby mi potrzebny do życia w teraźniejszości. Dlaczego? Bo to co mi szczęścia nie dało kiedyś, nie da mi teraz po rozstaniu.A co utrzymywać kontakt, może jeszcze sobie przyjaźń z tego zrobić? Śmieszne. Jak miała nie szanowała, to teraz nie będzie mieć nic. Ot co. | _________________ Śmiesz wątpić ? | | | Ostatnio zmieniony przez Szefowa 25 Paź 2011, 2011 22:30, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 |
Informacje Dołączył: 16 Maj 2011
805 RWS Cash
| Wysłany: 26 Paź 2011, 2011 23:46 |
|
| | Szczerze mówiąc, to moje kontakty z moją eks są hmm, zerowe! Może w sumie dlatego, że to dosyć świeża sprawa, bo minął dopiero ponad miesiąc, ale ja ogólnie nie uznaję przyjaźni między facetem a kobietą. | _________________ I came to rock the mic! | | | Ostatnio zmieniony przez Paneptic 27 Paź 2011, 2011 22:31, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 |
| |
| |