| Zwi±zek a wykszta³cenie |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³a: 06 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wys³any: 12 Lip 2009, 2009 23:36 Zwi±zek a wykszta³cenie |
|
| | Czy ró¿nica wykszta³cenia w zwi±zku ma jakiekolwiek znaczenie? | _________________ Zawsze trzeba wiedzieæ, kiedy koñczy siê jaki¶ etap w ¿yciu. Je¶li uparcie chcemy w nim trwaæ d³u¿ej ni¿ to konieczne, tracimy rado¶æ i sens tego, co przed nami. | | |
| |
 |
Informacje Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 04 Lip 2009
0 RWS Cash
| Wys³any: 12 Lip 2009, 2009 23:40 |
|
| | Cz³owiek lubi sobie porozmawiaæ na "swoim poziomie" rozmowa z osob± mniej wykszta³con± mo¿e mêczyæ w d³u¿szym okresie czasu. Ale nie s±dze by to przeszkadza³o w zwi±zku :p | _________________
 | | |
| |
 |
0 RWS Cash
| Wys³any: 12 Lip 2009, 2009 23:43 |
|
| boro69 napisa³/a: Cz³owiek lubi sobie porozmawiaæ na "swoim poziomie" rozmowa z osob± mniej wykszta³con± mo¿e mêczyæ w d³u¿szym okresie czasu. Mniej wykszta³cony niekoniecznie oznacza mniej inteligentny. | _________________ Zawsze trzeba wiedzieæ, kiedy koñczy siê jaki¶ etap w ¿yciu. Je¶li uparcie chcemy w nim trwaæ d³u¿ej ni¿ to konieczne, tracimy rado¶æ i sens tego, co przed nami. | | |
| |
 |
0 RWS Cash
| |
| |
 |
0 RWS Cash
| Wys³any: 13 Lip 2009, 2009 00:11 |
|
| boro69 napisa³/a: Languora napisa³/a: Mniej wykszta³cony niekoniecznie oznacza mniej inteligentny.
Ale mi nie chodzi w³a¶nie o t± wiedzê wrodzon± tylko nabyt±. Cz³owiek, który ma pojêcie o Polsce w XIX w. najprawdopodobniej lubi o niej rozmawiaæ i chce o niej rozmawiaæ. Rozumiem:)
Je¶li o mnie chodzi, nie wymagam, ¿eby mój partner mia³ nie wiadomo jak wysokie wykszta³cenie. Bo tak, jak ju¿ pisa³am wcze¶niej wykszta³cenie nijak ma siê do m±dro¶ci i inteligencji. Jednak ta matura musi byæ;) | _________________ Zawsze trzeba wiedzieæ, kiedy koñczy siê jaki¶ etap w ¿yciu. Je¶li uparcie chcemy w nim trwaæ d³u¿ej ni¿ to konieczne, tracimy rado¶æ i sens tego, co przed nami. | | |
| |
 |
0 RWS Cash
| Wys³any: 13 Lip 2009, 2009 00:15 |
|
| Dok³adnie! Wiedzê mo¿na przekazaæ Inteligencji ju¿ niestety nie | _________________
 | | |
| |
 |
Informacje Pomog³a: 25 razy Do³±czy³a: 01 Lip 2009
28878 RWS Cash
| Wys³any: 14 Lip 2009, 2009 19:06 |
|
| Wykszta³cenie nie musi mieæ znaczenia w tej kwestii. Wykszta³cony nie znaczy przecie¿ inteligentny, zaradny, obyty.
Mnie wprost nosi jak widzê teksy typu: "ru¿nie", "jusz". Nie mniej jednak, wy¿sze wykszta³cenie by³oby mile widziane. | _________________ Kobieta jest najs³absza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
Informacje Pomog³a: 1 raz Do³±czy³a: 09 Cze 2010
2949 RWS Cash
| Wys³any: 22 Cze 2010, 2010 20:19 |
|
| | Dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia, czy kto¶ jest tytu³owany w jaki¶ sposób, czy nie. To o niczym nie ¶wiadczy i nie czyni nikogo ani m±drzejszym, ani zaradniejszym, ani bardziej odpowiedzialnym, a tym bardziej nie bêdzie mia³o wp³ywu na nasz± mi³o¶æ. | _________________ "Ty jeste¶, wiem, ju¿ nie bajk±, nie snem Ale jeste¶ prawdziwy, jak ja..." | | |
| |
 |
Informacje Pomog³a: 1 raz Wiek: 22 Do³±czy³a: 04 Lip 2010
608 RWS Cash
| Wys³any: 4 Lip 2010, 2010 14:42 |
|
| Dla mnie ma to do¶æ spore znaczenie. Po prostu b. lubiê, gdy kto¶ jest m±drzejszy i lepiej wykszta³cony ode mnie; tak bym mog³a jeszcze wiele siê od niego uczyæ. zatem dobrze widziane wyksz. wy¿sze, i to nie na ¿adnych prywatnych uczelniach, ale na czym¶ porz±dniejszym. Nic w stylu histerii czy innej socjologii, ale te¿ za du¿o polibudy odpada. Sama w sumie nie wiem, ale z wiekiem mam coraz wy¿sze wymagania :s | _________________ Z WIAR¡ W CHEMIÊ I NEURONY I DYKTATORÓW MODY. | | |
| |
 |
Informacje Wiek: 19 Do³±czy³a: 02 Lip 2010
46 RWS Cash
| Wys³any: 6 Lip 2010, 2010 15:24 |
|
| | My¶lê, ¿e ma to znaczenie. Ale bardziej inteligencja, a nie wykszta³cenie. Chocia¿ nie wyobra¿am sobie byæ z kim¶ kto skoñczy³ tylko podstawówkê/gimnazjum... O.o i przy okazji nie zna zasad ortografii. Odrzuca mnie to jako¶. | _________________ ''Bliskim mów gdyby pytali, ¿e chwilowo zmieni³am adres, ¿e w niebie leczê duszê z silnego przedawkowania rzeczywisto¶ci...'' | | |
| |
 |
Informacje Do³±czy³a: 12 Cze 2010
0 RWS Cash
| Wys³any: 9 Lip 2010, 2010 22:50 |
|
| | Zazwyczaj inteligencja idzie jednak w parze z wyksztalceniem. Inteligentni zazwyczaj chca sie ksztalcic.Tak to juz jest. W milosci to by mi pewnie nie przeszkadzalo ,ze mialby podstawowe czy zawodowe ale w zyciu to by bylo ciezko.Paradoksalnie bywa,ze ci bez wyksztalcenia lepiej przeda od tych wyuczonych wiec nie mowie tu o pieniadzach. Raczej bardziej jak boro69, chodzi mi o rozmowe na te "wyuczone" , wyczytane z gazet tematy.Wymiane pogladow,rozmowy o przeczytanych ksiazkach, spory czy sprzeczki na te lub inne tematy. Latwiej osiaga sie kompromisy majac podobne przygotowanie teoretyczne.Moze sie myle ale u nas tak to dziala.Jestesmy oboje pedagogami i mamy podobne poglady na wychowanie dzieci.Wiem na pewno ,ze nie jest to kwestia wychowania bo pochodzimy z kompletnie roznych srodowisk.Porozumienie w pogladach wychowawczych osiagamy wylacznie dlatego,ze naszpikowani jestesmy ta sama wiedza, czytalismy te same ksiazki i przesiaknelismy tymi samymi teoriami. Jest nam przez to latwiej sie dogadac, mysle...? Gdybym musiala co dzien tlumaczyc mezowi miesniakowi bez karku(bez urazy dla wszyskich lubiacych kulturystyke)ze nie nalezy bic czy krzyczec na dzieci itp. to pewnie nasza milosc wyfrunela by przez okno z szybkoscia swiatla. | | |
| |
 |
Informacje Pomog³a: 25 razy Do³±czy³a: 01 Lip 2009
28878 RWS Cash
| Wys³any: 9 Lip 2010, 2010 23:12 |
|
| mag76, o patrz jak siê dobrali¶cie. | _________________ Kobieta jest najs³absza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana. | | |
| |
 |
Informacje Do³±czy³a: 12 Cze 2010
0 RWS Cash
| Wys³any: 9 Lip 2010, 2010 23:23 |
|
| | Niby tak ale jak w drodze do pracy widze te "ogorzale ciala" robotnikow rozkopujacych po raz setny chodnik na naszej ulicy to....az ciary przechodza...ha..ha.Czemu ci po szkolach to rachityczni okularnicy a ci pracujacy w pocie czola to takie "herosy"! | | |
| |
 |
Informacje Pomog³a: 10 razy Wiek: 66 Do³±czy³a: 29 Sty 2010
15966 RWS Cash
| Wys³any: 21 Lip 2010, 2010 09:36 Re: Zwi±zek a wykszta³cenie |
|
| Languora napisa³/a: Czy ró¿nica wykszta³cenia w zwi±zku ma jakiekolwiek znaczenie? Dla mnie to nie ma znaczenia. Poza tym niejednokrotnie ludzie z gorszym wykszta³ceniem s± m±drzejsi od tych ca³ych "wykszta³ciuchów". | _________________ Co zrobisz, gdy kto¶ Ci przystawi nó¿ do szyi, a Ty akurat dostaniesz czkawki ?? | | |
| |
 |
Informacje Pomóg³: 13 razy Wiek: 25 Do³±czy³: 13 Lip 2009
14870 RWS Cash
| Wys³any: 21 Lip 2010, 2010 14:42 Re: Zwi±zek a wykszta³cenie |
|
| Buka napisa³/a: Poza tym niejednokrotnie ludzie z gorszym wykszta³ceniem s± m±drzejsi od tych ca³ych "wykszta³ciuchów".
Na przyk³ad ode mnie. Patrz prosty przyk³ad: ja i Andrzej - ja jestem wykszta³cony, on trochê mniej, ale on jest m±drzejszy o 99%. | _________________ Niech gra muzyka i gaz do dechy!!! | | |
| |
 |
| |
| |